Om Eivy Flodin

Om Eivy Flodin

Eivy Flodins Parfymerie Sedan 1978

Eivy Flodin

Välkommen till Eivy Flodins Parfymerie på Nybrogatan 22 i Stockholm.

Dofter, hårborstar, exklusiva bijouterier och kosmetika från märken som Chanel, Sensai och GlamGLow.

”Alla ska känna sig gladare när de går än när de kom in!” – Carolina Flodin

 Eivy Flodins Parfymerie öppnade dörren för sina kunder första gången 1978 på Nybrogatan i Stockholm precis bakom Dramaten. Butiken var unik i sitt slag då kunderna hade möjlighet att få en ansiktsbehandling och hitta favoritdoften på samma ställe och Eivy Flodin Parfymerie fick snabbt en trogen och nyfiken kundkrets av kända dramatenskådespelare, innovativa stylister och trendiga innerstadskvinnor.

Eivy Flodin själv var en av de första makeupartisterna i Europa och var flitigt anlitad av modehusen i Paris under visningarna.
Eivy lade makeup och den legendariske frisören monsieur Alexandre tog hand om modellernas hår.
Efter visningarna åkte Eivy tillbaka hem till Stockholm och rapporterade om det hon sett och hört till radio och tv, bland annat i det populära programmet Hylands Hörna.

Sedan 1999 finns Eivy Flodins Parfymerie fortfarande på Nybrogatan men längre upp, på nr 22 och drivs med stor passion av Eivys dotter Carolina Flodin.

Många stylister och journalister lånar ständigt produkter för fotografering till modetidningarna vilket är ett kvitto på att Eivy Flodin har ett trendigt, tilltalande och intressant utbud!

Carolinas motto är: “Alla ska känna sig gladare när de går än när de kom in!” “Alla ska känna sig som hemma i butiken, såväl nya kunder som stamkunder, kända som okända ansikten och unga som äldre”

Sortiment
Ända sedan Eivy Flodins Parfymerie öppnade har dem erbjudit sina kunder exklusiva produkter av hög kvalitet.Förutom unika dofter finns här även världens bästa hårborstar, kristallprydda bijouterier, kosmetika och originella hår prydnader. Stora exklusiva märken som Chanel, Dior och Kanebo, samsas med mindre nischmärken som RevitaLash, Reminiscence, Robert Piguet.

Utbudet av hudvård och makeup är minst sagt stort och hos Eivy Flodin kan kunderna alltid få hjälp med att hitta passande färger, testa säsongens olika looker, lära sig lägga en makeup som passar olika behov eller få assistans med att hitta ett effektiv och passande hudvårdsprogram.

 “Hos oss behöver du inte veta något om kosmetik för det vet vi och vi ta hand om dig! Vi har allt från parfym, smycken och accessoarer till kosmetika och andra skönhetsprodukter”

Dofter
Dofter  är Carolinas passion och stora intresse.
Till favoriterna hör franske couturiere Robert Piguets glamourösa klassiker Fracas och visa, dofthuset Reminiscences med flaggdoften Patchouli men även trendiga nyheter från Marc Jacobs, Chanel, och Dior.
Carolina har som specialitet att ta ut rätta dofterna till var och en, oftast träffar hon förbluffande rätt.

“Fråga oss så guidar vi gärna er genom djungeln av fantastiska dofter för att hitta just den eller de dofterna som tilltalar dig mest!”

Hår

Vi erbjuder ett av Stockholms största utbud av franska och italienska hårspännen, diadem, kammar och klämmor av toppkvalitet, oavsett om du föredrar diskret sköldpadds färgat eller överdådigt glittrande med swarovski-kristaller.
Vårt absoluta favoritmärke och top of the line är produkterna från franske Monsieur Alexandre de Paris.

Hos oss hittar du även det bästa som finns i hårborsts väg: brittiska Mason Pearsons handgjorda borstar med svinborst.

“Är du osäker på vad du ska ha för frisyr eller uppsättning till ett speciellt tillfälle så hjälper vi gärna till med förslag”

Bijoux

Olivia (Den tredje generationen av Flodins) och Carolina åker världen runt varje år på mässor och visningar för att hålla sig uppdaterade på det senaste inom bijouterier, makeup och mode.
I sortimentet finns en uppsjö av halsband, armband och örhängen i alla tänkbara färger och modeller. Dessa kommer bland annat från: Majorca, Crislu, Caroline Svedbom och extra trendiga smycken från franska och italienska designers.

“Vår målsättning är att våra kunder ska kunna hitta de rätta bijouterierna till varje tillfälle, oavsett om det är ett viktigt arbetsmöte, dejt eller storslagen fest, här hittar du accessoarerna som gör hela din outfit!”

Carolina Flodin & Olivia Flodin Berglund

För dig som vill höra hela historien om Eivy Flodin Klicka gärna på läken nedanför då P4 intervjuvar Eivy Flodin själv!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1142&artikel=3501191

Gå vidare till Från Eskilstuna till 50-talets stora modehus i ParisCarolina och Olivia